Hi havia una vegada una gota que un dia es va evaporar, va anar al celo i es va ajuntar amb altres gotes del mar per formar un núvol. Quan el núvol era ben ple de gotes condensades va ploure i va caure a sobre d’una terra molt estranya. Va mirar de dreta a esquerra i d’esquerra  a dreta. I va veure que era la terra d’Egipte. Es va emocionar tan que va saltar i saltar d’alegria. Va veure una piràmide molt estranya. Es va asseure i allà es va quedar. Va passar estona i estona i va veure que un tros de paret s’obria com si sigués una porta i va dir:

– Que es això? sembla que hi hagi un passadís!!, entraré perquè sóc molt valenta!

I va entrar-hi. Quan va entrar un soroll va escoltar un soroll com si es tanqués una porta. La gota es va girar i va veure que la porta es tancava i la gota va dir:

– NOOOOOO!!!

I tot plorant va seguir caminant. Fins que caminant, caminant entre passadíssos estrets i trampes que va haver d’esquivar, va adonar-se que es trobava dins la tomba d’un gran faró.  Va trobar unes escales i va decidir pujar-hi. Quan va pujar totes les escales va veure molta aigua i va dir:

– Aigua!! Hi ha aigua! Puc tornar a casa! Ja sé el que faré. Entraré allà dins del bassal, així l’aigua d’evaporarà, anirà als núvols, es produirà la precipitació, l’aigua caurà damunt la terra, se’n anirà al riu i baixant, baixant, tornaré al mar. Sí!

I així ho va fer. Va esperar que l’escalfor del déu Ra (déu de sol) escalfès la piràmide i la gota d’aigua es va convertir en gas i es va evaporar, per tornar a formar part d’un núvol. Dins el núvol es va condensar. Però va tenir tanta mala sort, que el núvol on ella estava el van arrastrar unes corrents d’aire que el van fer arribar just a sobre del pol Nord,i és clar, l’aigua del núvol es va solidificar i es va convertir en gel. La gota d’aigua estava morta de fred.Fins que va caure en forma de neu. Va haver d’esperar unes quantes setmanes per tornar-se a evaporar 

–  Tant de bo m’hagués quedat a Egipte, el país de les piràmides, va dir en veu alta.

Al cap i a la fi, ser una gota d’aigua no estava tan malament. Sempre seguia el mateix cicle i en cada cicle tenia assegurada una aventura diferent.

                                                                                                                                                                                                                                                    ARIANNA RUIZ.

Clica aquí per veure el recorregut que va fer la nostra viatgera gota d’aigua.