SITUACIÓ GEOGRÀFICA

Egipte está situat al nord-est d’Àfrica, Egipte té a l’oest el desert de Líbia, al nord té el mar Mediterrani, al est d’Egipte hi ha Israel, el desert d’Àrabia i al sud de Egipte hi ha Sudán.


Egipte, és un país desèrtic travessat pel Nil, el segon riu més llarg del món. Corre del sud al nord, enmig d’una gran vall, i abans de desembocar al Mediterrai forma un gran delta pantanós.

El Nil té 6.700 Km de longitud. El déu del Nil era el déu Hapy, tenia trets  d’un home amb panxa rodanxona i esquena inflada.

El poble el venerava, li feia ofrenes perquè la crescuda comencés en el període correcte  així les collites d’aprop del riu fossin més riques.

CARACTERÍSTIQUES MÉS IMPORTANTS

Els Egipcis eren politeistes, creien en molts déus.

La societat egípcia es dividia en diverses classes. Per sobre de tot, regnava el faraó. Després venien els nobles, els escribes, els sacerdots i els artesans. I sota de tot,els camperols, els servents i els esclaus, que eren la majoria.

Els nobles: Família real, ministres i grans dirigents del regne formaven la cort del rei. Tenien riques mansions i nombrosos servents i, amb la seva mort les seves mòmies eren enterrades en tombes decorades.

Els escribes: Sabien llegir i escriure jeroglífics, redactaven les lleis, mesuraven camps, recaptaven impostos i duien al dia els registres del tresor reial.

Els artesans: Pintors, escultors, ebenistes, cistellers….. decoraven els monuments i fabricaven el mobiliari a més de crear joies dels més rics. Treballaven en tallers dels palaus.

Els camperols: Constituïen la gran majoria dels egipcis. No eren propietaris de la terra que treballaven, ja que totes eren del faraó. Per fer-ho, els pagaven amb una part de les collites. La seva vida era dura, i el que rebien no sempre era suficient per mantenir la família.

Els servents: Els egipcis més pobres no tenien cap altra solució que servir als nobles. Acompanyaven als seus amos, els netejaven les sandàlies i portaven una catifa que desenrotllaven a terra quan els seus amos s’aturaven.

Els esclaus: D’origen estranger havien estat capturats. Fets presoners eren reclutats per l’exèrcit o venuts a egipcis rics.